Hoofdrolspeulers 2020 bekend: Prins Erwin I & Jeugdprins Siem I heersen ovver Piëlreuzenriek! Reuzekluut vur Nelly Ewals.

PRINSENBAL 2020

Afgeloeëpe zaoterdag was ut dan aendelijk zówiet. As dit de vurtaekene zien van kommende vastelaovend, dan stöt der nog wat te gebeure. Op un bomvol prinsebal,hebben weej afscheid genomen van Prins Peter I en Prinses Fiona. Doarna was het de beurt an den APK, die wer een moj stukske ien petto han. Naodat Peter un paar opdrachte, aover hoe kan ut ok anders, ‘doeven’ goed genoeg haj uutgevoerd, werd hej opgenomen bej de APK

Un moment latter wier bekend gemakt dat de Reuzekluut 2020 göt naor:
Nelly Ewals

 

En toen kwaam het hoëgtepunt van den aovend. Ien ut stuk “Expeditie Piëlreus” gingen vorst Martijn en vurzitter Jos op zuuk naor de sterkste Piëlreus van ut Pielreuzeriek. Naodat te zien was dat de deelnemers ware onderworpen an zwaore beproevinge, mochten ze dan aendelijk hun stem op het toneel uutbrengen tijdens de prinsenraod. De spanning liep hoëg op toen vorst Martijn en voorzitter Jos de stemmen ut de urn gingen tellen. Naodat dur nog een klaene groep sterke deelnemers aover ware gebleven, gaf de latste stem de durslag. Hierop stond de naam van de sterkste Piëlreus van het pielreuzeriek en ozze neeje Prins:
Prins Erwin den Urste.

Prins Erwin I (Janssen) göt os, same mit ut urste trio, adjudanten Mark en Jelle,  dit jaor veurop mit de leus:

Vier voluut vastelaovend, geaf gas en mak plezier.
Laot os same viere, dan belaeft de Piëlreus ut hier!

 

JEUGDPRINSENBAL 2020

 

Op zaoterdag 11 jannewarie ien un bomvolle Jera is Siem Janssen as Jeugdprins Der Piëlreuze uutgeroepe!!

 Zien leus deze carnaval luidt:

Mit roeëd, gael en gruun ien top, goj ik dizze vastelaovend vurop, en zette weej ut Piëlreuzenriek op zien kop.

Ien un gezellige Jera namen Jeugdprins Martijn, Jeugdvorst Bas en de Jeugdraod mit garde afscheid van de Pielreuzen en Pielreuzinnen. Ze hebben un schitterend jaor achter de rug. Allereerst werd de neeje Jeugdvorst gepresentierd, dit is Guus Martens.

Toen kwaam ut spektakelstuk. Ut Jeugdcomité hield op ut podium ien de Jera een grote zoektocht waorbej na elke ronde de spanning opliep. Bej ut uitkomme werd Jeugdprins Siem den Urste mit luid gejuich ontvangen en kos ut fiëst beginne!

Siem Janssen werkt ien ut weekend bej Puimveehouderij Claessens en dur de weak got die nur school op ut Peelland Kelége in Deurne. Zien hobby’s zien voetballen, met zien vrienden op stap gaon en mit zien vriendin Karlijn gaon ze een moije Vastelaovend tegen moet.

Siem den Urste hald de receptie op zondag 16 februari om 15:11 uur in de Jera’70 in Ysselsteyn.

Ziene leus luidt als volgt:
Mit Roeëd, Geal en Gruun ien top, goj ik dizze vastelaovend veurop, en zette weej ut Piëlreuzenriek op zien kop!